Hatha yoga

Dit is een fysieke yogavorm die o.a. bestaat uit het beoefenen van lichaamshoudingen {asana’s} en ademhalingstechnieken {pranayama} om beheersing te verkrijgen over lichaam en geest. Hatha betekent Zon {ha} Maan {tha} Je beoefent zowel inspannende krachtige {yang} houdingen als rustige verdiepende {yin} houdingen. Dit in combinatie met adembewustzijn en aandachtsmeditaties {mindfulness}.

De adem speelt in mijn lessen een enorm grote rol, je leert hoe de adem elke beweging ondersteunt en verdiept. De adem is een mooie eerste stap naar kalmte. Het brengt lichaam en geest in verbinding waardoor er een gevoel van diepe rust kan ontstaan. Dat is waarom yoga zo verfrissend werkt, je bent volledig in het moment, iets anders is er niet, overtollige bagage laten we achter ons.

De lessen zijn voor iedereen geschikt en zeker met de uitnodiging om helemaal jezelf te mogen zijn, vrij van oordelen en overtuigingen en beperkingen. Hatha yoga is om lichaam en geest in balans te brengen, dit geeft vooral innerlijke vrede en vrijheid, een gevoel van eenheid.

Agenda

  Start Einde Docent Locatie
maandag 19:00 20:15 Dédy Tooten Turnhoutsebaan 21, Goirle
maandag 20:30 21:45 Dédy Tooten Turnhoutsebaan 21, Goirle
woensdag 10:00 11:15 Dédy Tooten Turnhoutsebaan 21, Goirle
maandag
19:00 - 20:15 - met Dédy Tooten - at Turnhoutsebaan 21, Goirle
20:30 - 21:45 - met Dédy Tooten - at Turnhoutsebaan 21, Goirle
woensdag
10:00 - 11:15 - met Dédy Tooten - at Turnhoutsebaan 21, Goirle

Ik ben Dédy Tooten, 50 jaar, dochter, moeder van drie, geliefde, vriendin, yogadocente en Mindfulnesscoach. Het geven van yogalessen en mindfulness zijn twee grote geschenken in mijn leven. Ik geloof dat vriendelijke aandacht voor onszelf leidt tot vriendelijke aandacht voor de ander, waardoor we meer in verbinding met elkaar zijn. Verbondenheid, liefde en het gevoel erbij te horen zijn onze basisbehoeften. Ik denk dat dit bij zal dragen aan een fijnere wereld met meer zelfbewustzijn en verantwoordelijkheid. Van nature heb ik een grote interesse in de mensen om me heen. Ruim 30 jaar heb ik een beautysalon gehad, waarbij ik mijn energie stak vooral in de uiterlijke verzorging van mijn klanten. Tijdens de behandelingen in mijn salon had ik veel gesprekken met mijn klanten, maar ik miste wat. Om meer diepgang in mijzelf te ervaren volgde ik een intensieve opleiding Mindfulness bij Academie voor Open Bewustzijn van Dorle Lommatzsch. Dit beschouw ik nog altijd als een groot cadeau aan mijzelf. Het gaf mij veel nieuwe inzichten. Ik leerde over hoe ik in het leven stond en over mijn handelen; waarom maakte ik bepaalde keuzes? Hier begon mijn interesse voor meditatie. Ik besloot om meditatielessen te gaan geven naast mijn werk in de salon. Langzaamaan verlegde ik hiermee de aandacht van uiterlijke verzorging naar innerlijke verzorging. In eerste instantie voelde ik meer affiniteit met meditatie dan met yoga, maar ik merkte dat leerlingen door het gebruik van kleine yoga-oefeningen tijdens mijn meditatielessen dieper in hun meditatie konden gaan. Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in yoga en volgde ik de yogaopleiding bij Yogacentrum Tilburg. Inmiddels geef ik alweer enkele jaren, wekelijks diverse soorten yogalessen. Eind 2017 nam ik een rigoureus besluit; ik ruilde mijn beautysalon in voor mijn eigen yogastudio. Inmiddels geef ik sinds april 2018 yogalessen vanuit de omgeving van Poppel/Goirle. Vanuit de studio heb je zicht op een prachtige beeldentuin. In de zomer zet ik de schuifpui open en hoor je de vogeltjes fluiten, één met de natuur. Wat heb ik jou te bieden? En juist dát, meer in contact kunnen zijn met jouw eigen natuur is wat ik iedereen toewens. Ik bied rustige yogavormen, waaronder yoga Nidra, Yin yoga, Restorative Yoga en Hatha yoga, zodat er alle rust is om op te merken wat er nu écht binnen in jou leeft. Deze vraag hoor je dan ook vaak in mijn lessen: “Hoe gaat het met je op dit moment?” Ik hoop je een warme bedding te bieden, zodat je je welkom, veilig en op je gemak voelt, ook wanneer je opmerkt dat het uitzicht naar binnen toe anders is dan je verwacht had. Ben je nieuwsgierig geworden of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op.