Event Gegevens

Jezelf ontmoeten in de ontmoeting met de ander

Yoga is ontmoeten
Een yogales is voeding voor lichaam, hart en ziel. In een yogales ontmoet je jezelf. Je ontmoet jezelf via je lijf. Maar er is meer: je ontmoet jezelf ook doordat jouw yogadocent of een deelnemer iets zegt, wat je raakt. Je bent niet alleen: het samenzijn in een groep draagt bij tot innerlijke voeding voor lichaam, hart en ziel. We ontmoeten onszelf door de ander.

Workshop
In deze workshop voor yogabeoefenaars willen we je meenemen op een reis naar de diepte die jij bent in de ontmoeting met de ander. Jezelf dieper leren kennen ontstaat in een ruimte van aandacht. Een ruimte van aandacht waar we ons niet alleen voelen. Een ruimte van aandacht waarin we verbinding voelen met de ander(en). Waarin wijzelf en de ander het vermogen hebben om behoedzaam en luisterend aanwezig te zijn, voor onszelf, voor de ander.

De kunst van een voedende ontmoeting
Zo’n voedende ontmoeting hoeven we niet aan het toeval over te laten. We kunnen leren hoe we elkaar kunnen ontmoeten, zonder elkaar te ruimte te ontnemen of ons gedwongen te voelen ons aan te passen. We kunnen leren en oefenen hoe we met elkaar een ruimte kunnen creëren, waarin ieder meer zichzelf wordt. Een ruimte waarin zowel intimiteit als eigenheid een plek krijgen.

Lichaam en brein helpen ons
Bij het leren van deze kunst is het nuttig om te weten hoe ons brein werkt.
Wist je dat ons brein een paar keer per seconde scant of de ander aardig en betrouwbaar is? Dat gaat totaal onbewust, maar beïnvloedt ons humeur in een split second. Positief of negatief. Met aandachtig en mindful communiceren kun je leren hoe je je eigen en andermans brein (en lichaam) op veilig kunt zetten zodat je van elkaar onbevangen kunt leren en genieten.

Wat gaan we doen?
We wisselen stukjes theorie over ons brein en lichaam af met praktische oefening. We leren simpele toepassingen van neurowetenschappelijke ontdekkingen. We koppelen die aan eigen onderzoek zodat je kunt toetsen hoe het voor jou werkt.

Wat neem je mee naar huis?
Praktische tools om jouw relaties positief te beïnvloeden
Veerkracht en vriendelijkheid als het in je relaties spannend of juist saai wordt
Inzicht in hoe je met elkaar onbevangen kunt leren en genieten

Praktische zaken:
Docent: Dorle Lommatzsch, Academie voor Open Bewustzijn www.openbewustzijn.nl
Datum: 1 december 2018
Plaats: Praktijk Dedy Tooten, Koekoeklaan 13 Ravels 2382 België (net over de grens)
Tijd: 9:30 tot 13 uur.
Kosten: € 35 (inclusief koffie, thee en kopje soep)

Breng een vriend, partner of familielid mee. De tweede persoon mag gratis meedoen!

Event information
 Koekoeklaan 13, 2382 Poppel